Nyheter

Pernilla drömmer om att producera Dylan

Melodifestivalen öppnade dörren för den större publiken. I höst kommer första halvan av en ny skiva. Men först ska hon spela på Karl-Oskardagarna.
Nyheter • Publicerad 3 augusti 2012
Pernilla Andersson i Melodifestivalen förra året.
Pernilla Andersson i Melodifestivalen förra året.Foto: JANERIK HENRIKSSON / SCANPIX
Pernilla Andersson i Melodifestivalen förra året.
Pernilla Andersson i Melodifestivalen förra året.Foto: JANERIK HENRIKSSON / SCANPIX

Första gången Pernilla spelade i Växjö var 2010, då på teatern, året efter återvände hon, till Palladium. På lördag kommer hon tillbaka. Denna gång till Stortorget.

– Jag minns att jag fått väldigt fina recensioner när jag varit här tidigare, jag blev väldigt glad. Den här gången är vi bara tre, så det blir mer intimt och avskalat. Låtarna får en annan kostym, säger hon.

Kommer du att se något annat på Karl-Oskardagarna?

– Jag gillar Nisse Hellberg, så honom ska jag nog se. Han är konsekvent i det han gör, utan att stagnera. Man hör direkt att det är han och man vet vad man får. Det är jävligt bra låtar.

I augusti släpper Pernilla en ny singel, från kommande dubbelsläppet, där första delen släpps i oktober och andra delen i juni nästa år.

– Skivorna kommer att innehålla nya låtar, men även några av mina engelska låtar som nu översatts till svenska, om det är någon som saknat dem från min repertoar tidigare.

Förra året var Pernilla Andersson med i Melodifestivalen med låten Desperados, där hon kom till Andra chansen.

– Jag var nöjd med min medverkan, men jag vill inte bli en sån som dyker upp var och varannat år. Det var skitkul, men nu räcker det för ett tag.

Pernilla har förutom den egna musikkarriären varit coach i tv-programmet True Talent, gjort några låtar med maken Dregen och producerat Svante Thuresson.

– Jag har haft förmånen att få jobba med honom. Han är en legendar och jag har lärt mig jättemycket.

Hon kommer även att fortsätta producera andra artister när hon inte har så mycket att göra själv. Drömartisten vore Bob Dylan.

– En dröm är även att producera en skiva med Agneta Fältskog på svenska. Hon är legendarisk och var en av mina största barndomsidoler.

På frågan om vad höjdpunkten varit i karriären vill hon inte riktigt svara:

– Jag får citera Håkan Hellström: "det bästa har inte hänt än". Det vore tråkigt som artist om det bästa redan varit. Jag är tacksam för det som varit, men jag vill inte gräva ner mig och klappa mig på bröstet.

Rasmus Thedin

Pernilla Andersson på Karl-Oskardagarna

Var: Stortorget, Växjö

När: lördag 5/8

Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.