Annons
Nyheter

Poetry slam på Palladium

I mars är det dags att utse vilka som ska representera Växjö i den nationella poesitävlingen Poetry slam 2012 i Göteborg. Tävlingen går ut på att läsa poesi på scen och intresseanmälningarna rullar in.
Nyheter • Publicerad 28 februari 2012

– Det är en intressant konstform som kan te sig väldigt olika. Det beror ofta på publik och plats, säger Erica Engdahl som är ordförande i Växjö scenpoesiförening.

Det är första gången på många år som tävlingen går på Palladium. Det är också första gången sedan Erica Engdahl tog över ansvaret för arrangemanget som det anordnas av en förening. Föreningen är nämligen omkring en månad gammal och Erica Engdahl har ensam basat över poesitävlingen tidigare.

Annons

– Jag tycker att det är förbannat viktigt att Växjö har ett lag att skicka. Det finns inga andra häromkring, säger hon.

Två deltävlingar ordnas med den första på Palladium den andra mars. Den 25 mars hålls deltävling nummer två på Café Tufvan på campus. Fyra poeter, två från varje tävling, röstas fram och bildar laget som ska representera staden i finalen i maj. Där tävlar vanligen närmre hundra personer i lag om att ta hem mästartiteln.

Emma Brännman
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons