Nyheter

Reagänget på turné

De har gjort succé i Stockholm och upplevt härligt glatt mottagande i Göteborg. Nu ger komikerna i Rea-gänget sig ut på turné och i april kommer de till Växjö.
Nyheter • Publicerad 24 januari 2013
Rea-gänget, Anders Lundin, Sussie Eriksson, Ola Fors-smed och Anna Carlsson, ger sig ut på turné i april.
Rea-gänget, Anders Lundin, Sussie Eriksson, Ola Fors-smed och Anna Carlsson, ger sig ut på turné i april.Foto: Anders Sällström

– Bröderna Ravelli, svarar Sussie Eriksson genast på frågan om vilka Växjöbor som lämpar sig att gissla lite extra.

Fram till april kommer hon, Anders Lundin, Anna Carlsson och Ola Forssmed att dyka djupt för att hitta lokala företeelser och personer som utmärker sig lite extra. Men riksnyheter och andra snackisar kommer också att finnas med i showen.

– Vi har ett gediget researcharbete framför oss och eftersom vi är roliga, elaka och aktuella kan sketcherna i showen ändras samma dag.

Att gänget nu ger sig ut i hela landet beror på en förfrågan från Göteborg för två år sedan.

– Vi kände oss så trygga, sköna, slöa och slappa på Hamburger börs så vi undrade lite om skämten skulle funka någon annanstans. Och det gjorde de. Göteborgarna skrattade till och med mer än stockholmarna. Så vi fick självförtroende att köra vidare.

Sussie Eriksson säger att hon inte är så särskilt rolig privat, men att hon är bra på att ha roligt. Och att vara rolig på scen är inte alls svårt.

– Det är bara lustfyllt. Vi ger oss inte förrän vi får skratten. Det härliga med humor är att få göra allvarliga saker roliga.

Rolig, elak och aktuell. Vad är Sussie Eriksson bäst på?

– Att vara rolig, aktuell och elak. I den ordningen. Ola och jag har en sketch där vi båda är nyhetsankare och där tänker vi vara roligt aktuella.

Marie Fransson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.