Annons
Nyheter

The Moniker siktar högt

Efter fjolårets tredje plats planerade the Moniker att ta en paus från Melodifestivalen. Men så dök en förfrågan från skivbolaget upp. Nu vill han gå till final direkt.
Nyheter • Publicerad 3 februari 2012
Foto: 

-Jag hade verkligen inte tänkt vara med igen. Förra året var trots allt en succé med tanke på skrällen och alla odds jag hade emot mig, säger Daniel Karlsson, mest känd som the Moniker.

När skivbolaget hörde av sig och frågade om han skulle skicka in ett bidrag kunde han likväl inte säga nej.

Annons

-Jag frågade mina kompisar i bandet om vilken låt jag skulle ha och de tyckte den här.

Låten I Want To Be Chris Isaak (This Is Just the Beginning) skrev han i tunnelbanan i Stockholm. I den hör vi en något mer seriös the Moniker än i fjol.

-Förra året tog vi det lite med en klackspark, men man måste tänka att det här inte är världens största grej, säger han.

Att han tog sig vidare till final genom andra chansen såg han då som något positivt. Det gav mer speltid. Samtidigt blev han högt kritiserad från flera håll.

-Eftersom de skrev som de gjorde så tror jag inte de förstod. Det var en glad låt, på ett glatt sätt.

-Jag har alltid levt med att det ska vara högt eller lågt. Jag har alltid varit en sådan som folk tycker mycket om och det lägger jag mig inte i.

Just därför försöker han ta sig an schlagervärlden på sitt sätt. Ett krav är att sjunga en egen låt. Med låten I Want To Be Chris Isaak (This Is Just the Beginning) tycker han att han är bredare än någonsin. Och snyggare.

- Det ska kännas som att umgås med en marockan på en grön orientalisk matta, för att sedan gå på Studio 54. Den är dansvänlig, och jag brukar aldrig dansa.

Hur en nedtonad the Moniker mottas är han förväntansfull över att se.

- Jag vill hellre få fem plus eller ett riktigt minus, än att hamna någonstans mittemellan.

Annons

Han har dessutom förturen att dansa på hemmaplan. Det korta avståndet till Jönköping hoppas han gör att många nära och kära tar sig hit. Om det hjälper nerverna återstår att se.

-Man har tre minuter på sig, adrenalinet vet inte sin väg ut.

Sofie Peterson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons