Annons
Nyheter

Vanlig vardag med igenkänning

Leni är sisådär fyra år tror jag. I Emma Adbåges förra och första bok om Leni var hon ett sockerhjärta. Tyckte tanterna.
Nyheter • Publicerad 3 mars 2011
Foto: 
Illustration: Emma Adbåge.
Illustration: Emma Adbåge.Foto: 

Men det tyckte inte Leni, Hon var vuxen faktiskt, fast det inte syntes. I nya boken syns det inte heller vad Leni egentligen är, nämligen en bebis. Leni har fått en lillebror och vill också bli påklädd och buren och åka vagnen.

Emma Adbåge har både skrivit och illustrerat boken och hennes detaljrika miljöer, fulla av nutid, igenkännbara designprylar och femtiotalsmöbler, är estetiskt tilltalande för den vuxna läsaren och är fulla med roliga saker att titta på för den lilla lyssnaren. Just omsorgen om detaljer är ganska underbar. Hemmet är så stökigt som ett småbarnshem är, proppfullt med små leksaker och saker precis överallt. Det är pappa, Leni och lillebror i en vanlig vardag, med smulor, spill och diskbänken strösslad med kaffepulver. Såklart kan man känna igen sig, Leni tjurig, trulig, envis, pappa med begränsat tålamod. Storyn är enkel, rar och lagom rolig och för oss vuxna är det en lisa att få vila ögonen i Emma Adbåges fina färger och snygga krumelurer.

Leni blir en bebis

Emma Adbåge

Rabén och Sjögren

3–6 år

Camilla Carnmo
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons