Annons
Nyheter

Yngsta programledaren är kolugn

Gina Dirawi är den yngsta programledaren i Melodifestivalens historia. Hon verkar kolugn dagen före den första direktsändningen.
– Det är betryggande att ha Helena och Sarah vid min sida, säger hon.
Nyheter • Publicerad 3 februari 2012

21-åriga Gina Dirawi ger ett avspänt intryck, trots att det bara är en dag kvar tills hon ska leda Sveriges största musiktävling.

– Jag har ganska höga krav på mig själv men jag skalar av mycket. Jag är medveten om att det kan gå fel men också att det löser sig i så fall.

Annons

Det värsta som skulle kunna hända är att hon inte njuter av programledarskapet de kommande veckorna. Trots att hon känner sig lugn måste hon stanna upp och nypa sig i armen då och då, för att inte glömma bort att hon faktiskt är här. Hon påpekar att det är betryggande att ha programledarkollegorna Sarah Dawn Finer och Helena Bergström vid sin sida.

– Jag försöker tänka att det här är inte så farligt, jag ska bara presentera några låtar i ett tv-program, säger Gina Dirawi.

Att leda Melodifestivalen är en dröm som hon haft länge. När denna uppfyllts så tidigt i livet vet hon inte riktigt vad hon ska hitta på när tävlingen är över.

– Efter det här vill jag nog bara åka hem och sova, säger hon först.

Något annat hon funderat på är att bli volontär. Hon skulle vilja resa till ett U-land och arbeta på ett barnhem. Att lämna Stockholm och uppleva andra delar av världen tror hon är nyttigt.

Musik är något som ligger varmt om hjärtat, även personligen. Under lördagens direktsändning kommer vi att få höra prov på hennes musikaliska talanger. Och möjligtvis ställer hon upp som tävlande i Melodifestivalen om chansen kommer en dag.

– Jo, kanske, säger Gina Dirawi och ler finurligt.

Emma Brännman
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons