Annons

ABF och Streetgäris gör eget "Sommar"

Kultur • Publicerad 21 juni 2021
ABF och föreningen Streetgäris lanserar podcasten "Talet" med åtta talare i sommar. Pressbild.
ABF och föreningen Streetgäris lanserar podcasten "Talet" med åtta talare i sommar. Pressbild.Foto: Christopher Fabes

"Talet". Det är titeln på en ny podcast som lanseras i sommar av ABF och föreningen Streetgäris. Podden är en reaktion på den kritik som riktats mot bristen på mångfald i klassikern "Sommar i P1".

"Det är inte bara eliten som ska göra sin röst hörd, utan vi behöver en bredd av röster som speglar bilden av Sverige", säger Hanna Kharazmi Holmer, verksamhetschef på ABF, i ett pressmeddelande.

Annons

Med hjälp av förberedande studiecirklar har åtta talare skrivit och spelat in berättelser om sina respektive kamper i livet.

De medverkande är läkarstudenten Lina Mohageb som talar om antirasism, Malin Svensson som talar om hur det är att vara adopterad, bibliotekarien Milia Rahman Olsson om normbrytande yrkesroller, den pedagogiska utvecklaren Guled Abdullahi om föräldraskap, läraren Nora Khalil om författarskap, poeten Rahma Omar om separatism och aktivism, aktivisten Juhán Niila Stålka om samernas rättighetskamp och narkossjuksköterskan Fadumo Osman om arv och identitet.

"Talet" har premiär den 28 juni.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons