GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Amanda Bergman drar tyngsta lasset på Amasons nya skiva

Skivrecension • Publicerad 12 november 2021
Detta är en recension i Smålandsposten. En recension är en kritikers bedömning av ett konstnärligt verk.
Pop

Amason

Album: Galaxy II

Skivbolag: Amasonason

Med drivande synthar och Nils Törnqvists frenetiska trummor landar ‘’Galaxy II’’ stundtals i ett härligt Tame Impala-artat sound. Men i vanlig ordning fäller bandet krokben på sig själva. Det tredje albumet är inte hälften så bra som det borde vara.

Den svenska kulturskatten Amanda Bergman är en av få som kan vinna en sångduell mot Seinabo Sey, vilket också sker i den förlamande vackra ‘’Picture seas’’. Bondsångerskan från Dalarna lyckas oftast hålla skeppet ovan ytan, men det är inte alltid hon får tillräckligt att jobba med. Balansen rubbas gång på gång av spretiga avstickare och alltför magra låtar. När Amason träffar rätt är de ett av vårt lands mest intressanta band. Dessvärre är träffsäkerheten sviktande.

Alexander ForslundSkicka e-post
Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Smålandsposten och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.