Annons

Angelina Jolie tar över Warhol-byggnad

Hyreskontraktet för den fastighet på Manhattan där Andy Warhol och Jean-Michel Basquiat bodde och arbetade kommer att tas över av Hollywoodstjärnan Angelina Jolie, skriver Art News.
Nöje • Publicerad 10 juli 2023
Angelina Jolie har precis skrivit på hyreskontraktet för den byggnad som Andy Warhol och Jean-Michel Basquiat bodde och arbetade i. Arkivbild.
Angelina Jolie har precis skrivit på hyreskontraktet för den byggnad som Andy Warhol och Jean-Michel Basquiat bodde och arbetade i. Arkivbild.Foto: Joel C Ryan/AP/TT

Affären har enligt sajten bekräftats av fastighetsbyrån. Skådespelerskan kommer att hyra det 6 600 kvadratmeter stora utrymmet under åtta år för det nya kreativa kollektivet, Atelier Jolie.

Warhol köpte ursprungligen byggnaden 1970 och Basquiat hyrde utrymmet på andra våningen strax efter att de träffats.

Annons

Enligt fastighetsbyrån kommer husets exteriör, prydd av gatukonst av Basquiat som började sin karriär som ena hälften av graffitikonstduon Samo, att behållas som ett minnesmärke.

Redan innan konstnärsduon flyttade in på 70-talet hade byggnaden en rik historia. Den byggdes på 1860-talet och köptes av Paolo Antonio Vaccarelli, känd som gangstern Paul Kelly, som öppnade klubben Brighton Athletic Club där 1904. Den användes sedan som bland annat metallverkstad fram till 1970. Den senaste tiden huserade fastigheten en exklusiv japansk restaurang.

Innan hyreskontraktet skrevs låg fastigheten ute för en hyra på 60 000 dollar, motsvarande närmare 650 000 svenska kronor, per månad.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons