GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Aningslös pandemiöverlevare hittar sig själv

När ett virus utplånat mänskligheten väljer en ensam överlevande kvinna i London att plundra lyxvaruhuset och supa till det. Underhållande, tycker Bella Stenberg.
Bokrecension • Publicerad 30 oktober 2021
Detta är en recension i Smålandsposten. En recension är en kritikers bedömning av ett konstnärligt verk.
Pandemispänning

Överlevaren

Författare: Bethany Clift

Förlag: Modernista

Översättning: Boel Unnerstad

6DM är viruset som utplånar mänskligheten. ”Six days maximum”, längre än så klarar sig ingen. När stängda gränser och lockdown fallerat erbjuds självmordspiller.

Det är december 2023 och en kvinna i London är omöjlig ensam överlevare. Originaltiteln ”Last one at the party” säger så mycket mer, men på vissa sätt är hon en trovärdig överlevare. Just för att hon är helt aningslös och oförberedd. För att inte tala om klantig.

Genom livet har hon format sig efter sina jobb, sina pojkvänner, alltid försökt passa in. Hon plundrar lyxvaruhuset, stänger in sig på ett fashionabelt hotell, blir hög för att förtränga verkligheten men inse till sist att hon borde förbereda sig för faror och leta andra människor.

I dagboksform med tillbakablickar vinner Clift på mer svart humor än i en typisk postapokalyptisk skildring. För den som klarar av ett par logiska motsättningar är det både underhållande och obehagligt.

Bella StenbergSkicka e-post
Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Smålandsposten och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.