Annons

BBC-intervjun med prins Andrew blir spelfilm

Nöje • Publicerad 15 juli 2022
Prins Andrews intervjun med BBC från 2019, som ledde till att han så småningom fick lämna sina officiella plikter, ska bli spelfilm. Arkivbild från 2002.
Prins Andrews intervjun med BBC från 2019, som ledde till att han så småningom fick lämna sina officiella plikter, ska bli spelfilm. Arkivbild från 2002.Foto: Nicolas Asfouri/AFP/TT

Den intervju som BBC gjorde med brittiske prins Andrew om hans vänskap med sexförbrytaren och miljardären Jeffrey Epstein ska bli spelfilm, skriver Deadline.

Filmen ska handla om hur BBC fick intervjun och varför prinsen valde att ställde upp. Arbetsnamnet är ”Scoop” och manus skrivs av Peter Moffat, känd för bland annat tv-serien ”Your honor”.

Annons

Intervjun gjordes av BBC-journalisten Emily Maitlis och sändes i slutet av 2019 i programmet Newsnight. Där konfronterades prinsen bland annat med uppgifter om att han för 20 år sedan ska ha tvingat till sig sex från en då 17-årig flicka som också sagt att han svettades ymnigt när de dansade. Hans försvar var att utpekandet var felaktigt eftersom han hade en märklig åkomma som gjorde att han inte svettades.

Svaret möttes av både kritik och hån och kort därefter fick prinsen lämna alla sina officiella plikter.

Inspelningarna beräknas dra i gång i november.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons