Annons

Bekräftat: Det var fel på SVT:s Mello-app

Melodifestivalen • Publicerad 12 februari 2022
Programledaren Oscar Zia fick improvisera under direktsändningen av Melodifestivalen när SVT:s röstningsapp kraschade. Arkivbild.
Programledaren Oscar Zia fick improvisera under direktsändningen av Melodifestivalen när SVT:s röstningsapp kraschade. Arkivbild.Foto: Jonas Ekströmer/TT

Ett inloggningssystem som visade sig ha ett begränsat antal användare. Det var det som gjorde att SVT:s röstningsapp havererade i direktsändningen av Melodifestivalen förra veckan, skriver Expressen.

– Vi har lokaliserat vad det var för fel och det som är positivt med det är att felet inte ligger i själva Melodifestivalens app utan i ett inloggningssystem som appen använder sig av. Systemet visade sig ha en begränsning på max antal användare så när alla tittare skulle logga in i appen blev de utslängda, säger Melodifestivalens projektledare Anette Brattström till tidningen.

Felet är nu åtgärdat, men SVT betonar på sociala medier vikten av att ladda ned appen på nytt för att kunna ta del av den uppdaterade versionen. För att ytterligare säkerställa att det ska fungera har man även förstärkt bemanningen.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons