GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Belle and Sebastian låter ovanligt nostalgiska

Skivrecension • Publicerad 4 maj 2022
Detta är en recension i Smålandsposten. En recension är en kritikers bedömning av ett konstnärligt verk.
Pop

Belle And Sebastian

Album: A bit of previous

Skivbolag: Matador/Playground

Belle And Sebastian firar många jubileum i år. Senaste och tionde (ett soundtrack borträknat) skivan är deras första på sju år och den första på över tjugo år som är inspelad i hemstaden Glasgow. Den här gången filosoferar bandet kring att åldras och klär fortfarande in det i väna och vackert utsmyckade poplåtar. Albumtiteln är passande och helt i linje med innehållet. Frontfiguren Stuart Murdoch har tagit sig an den buddhistiska tanken om reinkarnation och den småironiska “Young and stupid” blickar tillbaka på ungdomen. Trogna balladtraditionen så hittar vi två lysande exempel i “Do it for the country” och “Sea of sorrow”. “A bit of previous” är såklart inte lika knäckande som bandets topp runt 1998, men ett stabilt porträtt av ett relevant band.

Fredrik SöderlundSkicka e-post
Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Smålandsposten och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.