Annons

Biografbesökare: Det här är stort

Svenska biografer börjar öppna igen efter det långa coronastoppet. Den första att slå upp portarna i Stockholm var Filmstadens biograf i den stora gallerian Mall of Scandinavia, som lockade besökare redan på öppningsdagen.
Nöje • Publicerad 24 juni 2020
Filmstaden öppnar några biografer igen. I Stockholm bara Filmstaden Scandinavia. På bilden syns Anton Andersson.
Filmstaden öppnar några biografer igen. I Stockholm bara Filmstaden Scandinavia. På bilden syns Anton Andersson.Foto: Jessica Gow/TT
Karen Bergman med sönerna Magnus och Aron har sett senaste "Lasse-Majas detektivbyrå"-filmen.
Karen Bergman med sönerna Magnus och Aron har sett senaste "Lasse-Majas detektivbyrå"-filmen.Foto: Jessica Gow/TT
Samuel Alm såg skräckfilm.
Samuel Alm såg skräckfilm.Foto: Jessica Gow/TT
Filmstaden öppnade biografen i Mall of Scandinavia.
Filmstaden öppnade biografen i Mall of Scandinavia.Foto: Jessica Gow/TT

– Vi ska se skräckfilm för att vi har månadsdag, berättar Samuel Alm, 21 år, som ska gå och se ”Brahms: The Boy 2” tillsammans med sin flickvän.

Ingen av dem är orolig över någon smitta eftersom biografen spärrat två säten mellan varje sällskap.

"Liten utflykt"

Annons

Karen Bengtson, 46 år, kom ut från bion tillsammans med sina två söner Magnus, 6 år och Aron, 8 år. De har sett den senaste ”Lasse-Majas detektivbyrå” och verkar nöjda. Familjen Bengtson har redan haft covid-19, men Karen säger att det var så glest i salongen att hon ändå inte hade oroat sig.

– Det var länge sedan vi var på bio, så vi tänkte göra en liten utflykt som familj idag, säger hon.

Såg klassiker

En annan besökare som kliver ut från biografen är Anton Andersson, 29 år som precis sett klassikern "Star Wars: Rymdimperiet slår tillbaka", som visas för att fylla ut en annars skral repertoar. Han har ändå inte klarat av att hålla sig undan bio under karantänstoppet och abonnerade en hel biosalong för att se ”Min pappa Marianne”.

– Jag tog med fem av mina vänner och så spred vi ut oss. Det var lite dyrare än en vanlig biokväll. Den här gången var vi kanske sju pers i salongen.

TT: Så viruset är inget som oroar dig?

– Nej det var inget som oroade mig i dag, vi satt väl utspritt och jag kommer att gå på fem filmer nu kommande veckan. Jag är laddad för att gå på bio igen. Jag har längtat, det här är stort.

Fakta: Filmstaden öppnar sina biografer

Biograferna i Mall of Scandinavia i Stockholm, Bergakungen i Göteborg, Storgatan i Malmö och Filmstaden i Västerås slog upp portarna igen den 24 juni. Onsdagen den 1 juli öppnar preliminärt Filmstaden Helsingborg, Filmstaden Jönköping, Filmstaden Norrköping, Filmstaden Örebro, Filmstaden Umeå, Filmstaden Uppsala, Filmstaden Heron City och Filmstaden Söder i Stockholm samt Filmstaden Täby.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons