Annons

Björn Wiman skriver bok om antisemitism

Kultur • Publicerad 2 november 2020
Björn Wiman skriver en bok om antisemitism.Foto: Karin Wesslén/TT

Björn Wiman kommer med en bok om antisemitism, "Hatet mot judarna". Han har samlat sina tankar från det gångna årtiondet om antisemitismens aktuella och historiska skepnader i fem nya essäer.

I "Hatet mot judarna" finns även 15 vittnesmål samt porträtt av några av landets sista förintelseöverlevande. Vittnesmålen är nedtecknade och bilderna tagna av författaren och fotografen Sanna Sjöswärd. Hon ligger bakom fotoutställningen "Fading stories – pass them on", som bland annat visats på Fotografiska i Stockholm.

Annons

"Lögner, hatspråk och konspirationteorier har börjat äta sig in mot samhällets centrum. Antisemitismen är alla konspirationsteoriers moder. I en värld där demokratin hotas kommer hatet förr eller senare att vändas mot judarna", säger Björn Wiman i ett pressmeddelande.

Björn Wiman är kulturchef på Dagens Nyheter.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons