Annons

Bob Dylan kommer till Sverige

Folkrocklegendaren Bob Dylan kommer till Sverige för två spelningar i slutet av september.
Musik • Publicerad 11 juli 2022
Det blir två spelningar i Sverige under Europadelen av världsturnén ”The rough and rowdy ways world tour”. Arkivbild.
Det blir två spelningar i Sverige under Europadelen av världsturnén ”The rough and rowdy ways world tour”. Arkivbild.Foto: Joel Ryan/AP/TT

Bob Dylans världsturné ”The rough and rowdy ways world tour” har gjort 74 stopp i USA och när den kommer till Europa i höst innebär det konserter i bland annat Norge, Tyskland, Belgien, Holland, Storbritannien – och Sverige.

I slutet av september stämmer folkrocklegendaren sin gitarr och kliver upp på scenen, först i Avicii Arena i Stockholm och sedan i Scandinavium i Göteborg.

Annons

Bob Dylan har turnerat intensivt sedan slutet av 80-talet med omkring 100 spelningar per år och uppehållet under pandemin är bland de längre i hela hans 60-åriga karriär.

För ett år sedan sålde Dylan hela sin katalog av inspelningsrättigheter till skivbolaget Sony Music. Affären omfattade också rättigheter till flera framtida nya släpp, från det självbetitlade debutalbumet som gavs ut 1962 till "Rough and rowdy ways" som gavs ut 2020. Enligt källor låg värdet på affären på motsvarande upp till 1,9 miljarder kronor.

2016 tilldelades Dylan, som första musiker någonsin, Nobelpriset i litteratur och i höst ger han ut en ny bok, som går under namnet "Den moderna låtens filosofi". Det blir det första i bokform som artisten publicerar på nästan två årtionden, sedan "Memoarer, del 1" som gavs ut 2004.

Spelningarna i Stockholm sker den 27 september och i Göteborg den 29 september. Biljetterna släpps den 13 juli klockan 10.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons