1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Bokstavligt talat: Nu blir det ljud i Månssons böcker

Att skriva får ta tid för paret Erica och Johan Månsson. Första boken, ”En snöfågels död” gavs ut 2008, därefter ”Flyttfåglar”, 2016. Snart blir de ljudböcker.
Erica och Johan Månsson, till höger, gästar Marie Magnusson i ”Bokstavligt talat”.
Foto: LENA GUNNARSSON

ERBJUDANDE!

Allt innehåll på smp.se, appen MinSMP, e-tidning, sajterna minhockey.se, minboll.se och vxoweek.se. 3 månader för endast 3 kr! (ord pris 567 kr)

I avsnitt 28 av litteraturpodden ”Bokstavligt talat” är paret Erica och Johan Månsson gäster. Erica har ett förflutet bland annat som kultur- och fritidschef i Växjö och vd för Kulturparken Småland. Nu driver hon ett konsultföretag inom kultur och ledarskap tillsammans med Alexandra Nylén. Bland annat ordnar de Litterär Room service på PM:s hotell.

– Det är unikt. Man kan beställa en trerätters smakprovsmeny med böcker av småländska författare, säger Erica Månsson.

Johan jobbar sedan många år som SO-lärare på Teleborgs centrum.

Miljön på Mallorca, där de har en lägenhet, har gett upphov till en bokserie som utspelar sig på den fiktiva Medelhavsön Albali. Först ”En snöfågels död” och därefter ”Flyttfåglar”. Nu håller de på med en helt annan spänningsroman i svensk miljö, i Värnamo.

– Det är rätt längesen vi började skriva ihop, säger Johan Månsson.

– Att skriva tillsammans är väldigt roligt, vi bygger upp en hel värld, en fiktiv ö, ett persongalleri. Vi har kartor och personerna beskrivna, berättar Erica Månsson.

- Vi läser högt varandras text för att höra om formuleringarna funkar.

Månssons har gett ut sina böcker på eget förlag hittills, men nu händer det grejer. De har precis fått besked om att få sin bokserie utgiven som e-bok och ljudbok.

– Det är verkligen jättekul, säger Erica Månsson. Det sporrar oss att fortsätta skriva.

Lyssna vidare på podden Bokstavligt talat på smp.se, itunes och Spotify.