GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Börjlinds pandemideckare får hjärtat att flyga upp i halsgropen

Pandemideckare är kanske inte det mest lockande just nu, men när Cilla och Rolf Börjlind skriver funkar det, menar recensenten Kerstin Bergman.
Bokrecension • Publicerad 13 november 2021
Detta är en recension i Smålandsposten. En recension är en kritikers bedömning av ett konstnärligt verk.
Rolf och Cilla Börjlind.
Rolf och Cilla Börjlind.Foto: Gabriel Liljevall
Polisthriller

Den barmhärtige samariten

Författare: Cilla & Rolf Börjlind

Förlag: Norstedts

Jag har fasat lite för att behöva läsa deckare som handlar om pandemin så det var med viss tvekan jag öppnade Börjlinds sjunde polisthriller. Men jag hade inte behövt oroa mig. Författarduon navigerar tryggt mellan IVA-avdelningar och vaccinmotståndare utan att pandemin får ta överhanden.

Olivia Rönning har kidnappats, klockan tickar och Tom Stilton bryter sin pandemiisolering i Stockholms skärgård. Snart bär det av till Skåne och bränder blandas med internationella förvecklingar. Tempot är högt, trots att det nästan blir lite pusseldeckarkänsla över mysteriet den här gången. Men som alltid är det de fint mejslade karaktärerna som är den allra största behållningen, och det är med hjärtat i halsgropen man hoppas att de överlever pandemin.

Kerstin BergmanSkicka e-post
Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Smålandsposten och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.