Annons

Bryant sjunger ur hjärtat på ”P.S jag hatar dig”

Miriam Bryant har tveklöst landat i svenskan som musikspråk. På ”P.S jag hatar dig”, är det bara att njuta och åka med när Göteborgsartisten blir brutalt ärlig om en relation som tagit slut.
Skivrecension • Publicerad 17 november 2021
Detta är en recension i Smålandsposten. En recension är en kritikers bedömning av ett konstnärligt verk.
MIriam Bryant.
MIriam Bryant.Foto: Arvid Kornstrand/Pressbild
Pop

P.S jag hatar dig

Artist: Miriam Bryant

Bolag: Warner

Det var en tjej, hon var ihop med en kille. De hade det fint ibland, men mer ofta var det skit. De gjorde slut. Tjejen gjorde en kanonbra skiva om förhållandens finaste och fulaste delar (samt en 20 minuter lång film som ska visas på bio i veckan). ”De säger att jag saknar självrespekt, men de kan dra åt helvete”, sjunger Miriam Bryant på rullande göteborgska på titelspåret. ”Jag skriver om dig tills mitt bläck tar slut”, fortsätter hon, men landar i att det är hon som gått vinnande ur det här, inte han.

Jag är beredd att hålla med.

Annons

30-åriga Miriam Bryants röst har som känt förmågan att göra även den klenaste låt till något rakt fenomenalt. Och hennes karriär är också välkänd, hon gjorde riktig toksuccé i TV4s musiksatsning ”Så mycket bättre”. Hon gjorde programmet värt att se på ärligt talat. Som följd av sin medverkan i programmet, där hon tolkade svenska artister, vågade hon sig på svenskan som musikspråk.

Det är nu vi får skörda frukterna av den upptäckten. På förra skivan ”Mi amor” var Bryant på gång, hon testade svenskan, testade berättandet, hur personlig kunde hon vara. På ”P.S jag hatar dig” är spjällen öppna och hon öser in av sig själv i varje ord. Hon har hittat hem i svenskan som hon vrider till sig egen poesi. Orden sjunger hon med bultande hjärta som om hon försökte trycka ut sin smärta och ilska via stämbanden i de dånande refrängerna.

Det är tätt mellan hitsen. Hälften av låtarna är redan släppta som singlar och har gått som det berömda tåget. Skivan är nämligen försenad med ett år. ”Skitåret 2020 förtjänade inte ett album”, sa Bryant i en intervju med tidningen Elle förra året. Men det hindrade henne inte från att släppa några väl valda låtar innan skivan kom. Bland annat superhiten “Tystnar i luren” med Viktor Leksell, och nu senast den maffiga “Lonely in a crowd” tillsammans med Kents Joakim Berg, för att nämna några.

På “P.S jag hatar dig” rämnar världen och byggs långsamt upp, om och om igen. Miriam Bryant hatar, älskar och försöker hinna leva däremellan. Hon vågar visa hur trasig en människa kan bli, men också hur hon tog sig upp igen, och blev den där vinnaren. Hon gjorde dessutom en dunderbra skiva under tiden.

Anna EngströmSkicka e-post
Annons
Annons
Annons
Annons