Annons

Carola "trygg" i "Stjärnorna på slottet"

Det är dags för fem nya stjärnor att öppna sig för tv-kamerorna i "Stjärnorna på slottet". En av dem är Carola Häggkvist, som bland annat berättar om en mörk tid i livet.
Nöje • Publicerad 15 december 2021
Marika Carlsson, Per Andersson, Grynet Molvig, David Lagercrantz och Carola Häggkvist i "Stjärnorna på slottet". Arkivbild.
Marika Carlsson, Per Andersson, Grynet Molvig, David Lagercrantz och Carola Häggkvist i "Stjärnorna på slottet". Arkivbild.Foto: Janne Danielsson/SVT

De fem som i år samlats på Bäckaskog slott utanför Kristianstad är komikern och skådespelaren Per Andersson, ståuppkomikern Marika Carlsson, skådespelaren Grynet Molvig, journalisten och författaren David Lagercrantz och artisten Carola Häggkvist. Nu ses de igen på en pressträff i Stockholm inför nyårshelgens premiär av programmet.

Sommarens inspelningar ägde rum efter en lång tid av social distansering på grund av pandemin. För David Lagercrantz innebar det att inspelningen inledningsvis blev ett brutalt uppvaknande.

Annons

– Jag var liksom både skräckslagen och hudlös. Och så hamnade jag plötsligt med entertainers som Per Andersson och Carola, det var liksom bara "woooosh"! Det gick ju inte att vara liten i det sammanhanget, men vi växte tillsammans och det blev väldigt fint tycker jag, säger han och tillägger med ett skratt:

– På "Stjärnorna på slottet" får man dessutom dricka lite grand så man kunde lugna nerverna, haha.

Tung historia

Carola har fått frågan om att vara med i programmet flera gånger tidigare, avslöjar hon.

– Men då har jag sett löpsedlarna och tänkt "usch nej, jag behöver inte". Men efter "Så mycket bättre" kände jag mig tryggare. Jag kan också kommunicera via sociala medier, det är ett feelgood-program och jag känner mig trygg.

Under Carolas dag berättar hon bland annat om hur dåligt hon mådde under sin lansering i USA som 18-åring. Det gick så långt att hon hade självmordstankar, och på ett hotellrum i Miami var hon nära att skära sig själv med ett rakblad. Historien känns fortfarande tung att berätta, säger hon:

– Minnena sitter som bara den. Det här var en period när allting peakade. Jag älskar att vara utomlands och jag älskar pop och rock, men när kroppen säger till kan man inte bara köra. Då mådde jag så pass dåligt att pappa och jag var tvungna att säga att nu tar vi en paus. Jag har haft den pausen nu, och jag börjar komma i gång och känna mig redo.

I "Stjärnorna på slottet" avhandlas också Carolas jakt på den stora kärleken. Det enda som hon saknar i livet nu är en man, förklarar hon i programmet.

– Per Andersson önskade mig att jag skulle träffa en karl innan det här programmet skulle sändas. Och kanske. Jag har faktiskt en dejt på gång som jag ska träffa!

Makalösa berättelser

Den stora utmaningen för David Lagercrantz under inspelningen var att inte fastna i ett fack:

– Per drog sina spirituella skämt och jag försökte svara och inte känna mig som en förbannat tråkig intellektuell. Men det fanns ett sådant engagemang hos alla att höra och lyssna, vi berättade och alla var pålästa om varandra. Av det jag har sett känner jag mig förfärligt skrytig och tråkig och eländig, men det blev bättre och jag tror att det blev ganska fina program, säger han.

Annons

När det sista programmet har sänts hoppas han att tittarna ska ha berörts och verkligen blivit gripna av deltagarnas berättelser.

– Och att man kan tänka bort det här lite artificiella som kommer med själva mediet, med kameror och mat som ska göras och sådär. För det finns ögonblick där som griper tag på riktigt, och helt makalösa berättelser, säger han.

"Stjärnorna på slottet" har premiär den 1 januari på SVT Play och SVT1.

Fakta: Årets "Stjärnorna på slottet"

1/1 Marika Carlsson

8/1 Carola Häggkvist

15/1 David Lagercrantz

22/1 Grynet Molvig

29/1 Per Andersson

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons