Annons

Charlize Theron samlar in namn mot misshandel

Nöje • Publicerad 8 maj 2020
Charlize Theron driver kampanjen #Togetherforher under coronapandemin. Arkivbild.Foto: Evan Agostini/AP/TT

Charlize Theron uppger att mer än 50 kvinnliga Hollywoodkändisar har anslutit sig till hennes initiativ #Togetherforher – ett upprop som sätter fokus på våld mot kvinnor under coronapandemin. Kampanjen startades i mitten av april och skådespelare som Reese Witherspoon, Viola Davis och Salma Hayek har anslutit sig.

Genom Therons stiftelse Africa Outreach Project har 500 000 dollar samlats in till härbärgen för kvinnor som har utsatts för våld i nära relationer i USA och Sydafrika, Therons hemland. Våld i hemmet har ökat, enligt hjälplinjer som hjälper utsatta kvinnor. Nyligen uppmanade FN:s generalsekreterare António Guterres världens regeringar att införa åtgärder för att stoppa våldet.

Charlize Theron har jobbat med frågan sedan 2008, då hon utsågs till en av FN:s "fredsbudbärare" med fokus på våld mot kvinnor.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons