Annons

Cobains gitarr under klubban

Nöje • Publicerad 12 maj 2020
Kurt Cobain, här under en konsert i Seattle 1993.Foto: Robert Sorbo/AP/TT

Intresset för att själv äga en liten bit av rockhistorien visar inga tecken på att avta.

På midsommarafton kan den hugade slå till på bland annat pianon en gång ägda av så olika artister som Johnny Cash och Liberace eller kläder burna av Madonna, Whitney Houston och Elton John. Eller juveler en gång i Elvis Presleys ägo.

Annons

Huvudnumret på de två auktionerna i Los Angeles i juni är enligt auktionshuset den gitarr som Kurt Cobain använde under Nirvanas "MTV Unplugged"-inspelning i november 1993, mindre än sex månader före Cobains död.

Gitarren, en 1959 Martin D-18E, väntas enligt The Guardian få ett utropspris på en miljon dollar, motsvarande omkring 10 miljoner kronor.

I höstas såldes den kofta Cobain bar vid samma konsert samt en annan av rockikonens gitarrer för över tre miljoner kronor vardera vid en auktion. 2017 såldes en gitarr av märket Hagström som tillhört Cobain på Ebay för motsvarande 725 000 kronor.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons