GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Damon Albarn hyllar Island med elegans

Publicerad 17 november 2021
Detta är en recension i Smålandsposten. En recension är en kritikers bedömning av ett konstnärligt verk.
Konstpop

Damon Albarn

Album: The nearer the fountain, more pure the stream flows

Skivbolag: Transgressive

Damon Albarn följer upp senaste Gorillaz-plattan med något helt annat. Grå ambiens och kylig poesi mixas med atonala jazzpassager och Beatles-psykedelika. Det är genomgående naturnära, med fritt flytande meditationer som grundar sig i britpop-ikonens relation till sitt andra hem på Island. Pandemin tvingade honom åter till den engelska landsbygden och gav gott om utrymme för reflektion kring den perifera ön.

Produktionen är grandios och fläckfri. Den instrumentala paletten både återspeglar Islands karga avlägsenhet och skiner med all dess makalösa skönhet. Musiken kräver tålamod, inte minst med Damons ibland skakiga sång, men den ger också väl värd utdelning för den som härdar ut och låter sig sjunka in i dess kärna.

Alexander ForslundSkicka e-post
Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Smålandsposten och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.