Daniel Harding förlänger med Radiosymfonikerna

Daniel Harding fortsätter som chefsdirigent och konstnärlig ledare för Sveriges Radios symfoniorkester fram till 2025. Samtidigt kommer han att jobba som pilot.
Musik • Publicerad 18 november 2021
Daniel Harding fortsätter som chefsdirigent för Sveriges Radios symfoniorkester till 2025. Pressbild.
Daniel Harding fortsätter som chefsdirigent för Sveriges Radios symfoniorkester till 2025. Pressbild.Foto: Andrew Staples

"Det finns inga tvivel om att jag hittat min musikaliska familj här i Stockholm, i Berwaldhallen", säger Harding i ett pressmeddelande från Berwaldhallen.

Harding blev ledare för symfoniorkestern 2007 och nästa år firar den brittiske dirigenten således 15 år på posten. Det firas med en jubileumskonsert: ett uruppförande av Sven-David Sandströms trombonkonsert och Richard Strauss "Also sprach Zarathustra".

I ett öppet brev delar Daniel Harding med sig av sina framtidsambitioner. Bland annat står tre Wagneroperor på programmet under de kommande fyra åren, den första blir "Tristan och Isolde".

Han vill också satsa på ett musikfilmprojekt, sätta mer fokus på de enskilda musikerna och omforma kammarmusikprogrammet för att inkludera fler gästspel.

Harding är numera även utbildad pilot och skulle 2020 arbeta som sådan åt Air France. Dessa planer flyttades dock fram på grund av pandemin. Nyligen blev det klart att han nu ska börja flyga Airbus 320 åt Air France, ett jobb som han kommer att ha parallellt med uppdraget som chefsdirigent.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.