Annons

De är med i nya säsongen av Jills veranda

Jill Johnson fortsätter att bjuda med svenska artister till countryns mecka Nashville i USA. I den femte säsongen av "Jills veranda" gästas hon bland annat av en folkmusiker, en rappare och en svensk countryartist.
Tv • Publicerad 3 november 2022
Jill Johnson har bjudit in nya artister till sin veranda i Nashville. Arkivbild.Foto: Pontus Lundahl/TT

Lisa Ekdahl, Sara Parkman, Cleo, Ola Salo, Frida Hyvönen och David Ritschard är artisterna som tar plats på verandan för att spela musik, utforska countrymusikens historia och göra nedslag i samhällsdebatten.

– Jag är så glad över bredden i år i de sex programmen, säger Jill Johnson till P4 Extra.

Annons

Första säsongen av "Jills veranda" sändes 2014 och belönades då med flera Kristallen-priser, bland annat i kategorin Årets program.

Inför årets säsong tvingades Jill Johnson "göra en pudel" och ta tillbaka ett tidigare uttalande om att country inte kan sjungas på något annat språk än engelska.

– Lite generad känner jag mig nu när jag har träffat David Ritschard som jag tycker är helt briljant. Han har omvänt mig med sitt okonstlade och hämningslösa sätt att framföra sin musik, säger hon till P4 Extra.

Den femte säsongen startar i februari på SVT.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons