Annons

De prisas på Tempo dokumentärfestival

Film • Publicerad 13 mars 2021
Filmen "Imads barndom" vinner stora priset på dokumentärfilmsfestivalen Tempo. Pressbild.
Filmen "Imads barndom" vinner stora priset på dokumentärfilmsfestivalen Tempo. Pressbild.Foto: AVB Productions/TT

Filmen "Imads barndom" tilldelas priset Tempo Documentary Award på 75 000 kronor. Filmen handlar om yazidiska Ghazala och hennes två små barn, som befrias efter två års fångenskap hos terrorgruppen IS.

Fyraårige Imad är agressiv och intresserar sig för att stena kaniner och halshugga hundar. Filmskaparen Zahavi Sanjavi har följt familjen i ett fångläger i Irak.

Annons

Tempo-festivalen är en av Sveriges största dokumentärfilmstävlingar och arrangeras med stöd av Svenska Filminstitutet. Till följd av pandemin är årets upplaga digital.

Bland övriga vinnare märks "Man med duvor" av Lina Maria Mannheimer, som tilldelas priset för bästa korta dokumentär och "The earth is blue as an orange" av Iryna Tsilyk som tog hem internationella dokumentärkategorin.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons