Annons

De stöttar ukrainska dokumentärfilmare

Ukrainakriget • Publicerad 7 mars 2022
Det svenska filmnätverket B2B Doc samlar dokumentärfilmare i de postsovjetiska länderna. Ett evenemang för dokumentärfilmmakare skulle ha anordnats i Kiev i vår men kommer att flyttas. Arkivbild.Foto: Evgeniy Maloletka/AP/TT

Det svenska filmnätverket B2B Doc, som samlar dokumentärfilmare i de postsovjetiska länderna, kommer att medverka på Tempo dokumentärfestival, som arrangeras i Stockholm denna vecka.

Samtidigt fortsätter B2B Doc att stötta dokumentärfilmare i Ukraina och Ryssland som arbetar med att skildra kriget och dess konsekvenser, skriver Dagens Nyheter.

Annons

– Att det här dokumenteras och att riktiga, sanningsenliga vittnesmål kring vad som faktiskt händer kommer fram... Det är ett otroligt viktigt bidrag, säger Paul Dixelius, chef för B2B Doc, till tidningen.

I vår skulle nätverket ha anordnat ett evenemang i Kiev med dokumentärmakare, men planerna ändrades efter invasionen. Evenemanget flyttas till annan ort och B2B Doc fokuserar på att hjälpa filmarna i Ukraina, till exempel genom en insamling till bland annat resor och skyddsutrustning.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons