Annons

Dev Patels regidebut till Netflix

Film • Publicerad 14 mars 2021
Skådespelaren Dev Patel debuterar som regissör med filmen "Monkey man". Arkivbild.Foto: Jordan Strauss/AP/TT

Brittiske skådespelaren Dev Patels regidebut "Monkey man" har köpts in av Netflix, rapporterar Deadline. Patel, som fick sitt genombrott med huvudrollen i "Slumdog millionaire", både regisserar, skriver manus och spelar huvudrollen.

Historien i "Monkey man" kretsar kring en ex-brottsling som försöker hämnas på människor som svikit honom. Filmen ska också vara inspirerad av den hinduiska guden Hanuman, som är hälften apa och hälften människa.

Annons

"Monkey man" är redan färdig och har spelats in i Indonesien, dit den fick flytta eftersom coronapandemins restriktioner omöjliggjorde en inspelning i Indien som var den ursprungliga planen.

"Att spela in under en pandemi har varit utmanande minst sagt. Möjligheten att få återvända till historier från min barndom och fylla dem med min kärlek till actionfilmer har varit en dröm som gått i uppfyllelse," säger Patel i ett uttalande.

Filmen visas på Netflix under 2022.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons