GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Djupt absorberande mystik från Marissa Nadler

Publicerad 4 november 2021
Detta är en recension i Smålandsposten. En recension är en kritikers bedömning av ett konstnärligt verk.
Folk

Marissa Nadler

Album: The path of the clouds

Skivbolag: Bella Union / Border

Marissa Nadler har tröttnat på sparsamt och ensamt gitarrkomp. På nionde studioplattan, där true crime och mystik utgör temat, skalar hon upp musiken till spektakulära proportioner. De täta, uppslukande arrangemangen rymmer hela världar och skulle gott kunna stå på egna ben. Hennes spöklika stämma och hypnotiserande narration är bara kronan på verket.

Öppnande ‘’Bessie did you make it?’’, hör till det bästa som satts till band i år och avslutande ‘’Lemon queen’’ är allt ett slutspår ska vara. Däremellan är inte allt lika minnesvärt, men överlag håller ‘’The path of clouds’’ otroligt hög klass. Det är inte bara Marissas starkaste bunt låtar hittills, det är också ett av årets mest övertygande singer/songwriter-album.

Alexander ForslundSkicka e-post
Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Smålandsposten och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.