Annons

Djurälskaren Emmalill inleder höstens litteraturpodd

Det är dags för höstens första avsnitt av litteraturpodden ”Bokstavligt talat”. Första gästen är barnboksförfattaren och illustratören Emmalill Frank från Grimslöv.
Publicerad 13 september 2019
Emmalill Frank, till vänster, gäst hos Marie Magnusson i litteraturpodden ”Bokstavligt talat”.
Emmalill Frank, till vänster, gäst hos Marie Magnusson i litteraturpodden ”Bokstavligt talat”.Foto: Filip Sjofors

Efter sommaruppehållet är Smålandspostens litteraturpodd ”Bokstavligt talat” tillbaka. Ambitionen är att ge ut ett avsnitt varannan fredag, precis som det har varit tidigare.

Höstens första gäst är lokalt förankrad, Emmalill Frank från Grimslöv. Till studion på Smålandspostens redaktion tog hon med sig helt nya faktaboken för barn, ”Roliga fakta Ugglor”, som hon både har skrivit och illustrerat.

Annons

– Det är min tredje faktabok om djur, och det kommer fler. Nu håller jag på med nästa som handlar om fladdermöss, avslöjar hon i podden.

Hon började karriären med att illustrera barnböcker åt andra. På senare år har hon även börjat skriva böcker. Ett inte helt enkelt företag för Emmalill Frank.

– Jag har dyslexi, så det är en utmaning. Men jag älskar berättandet och den första boken jag gjorde själv handlade faktiskt om dyslexi, berättar hon.

Hittills har Emmalill Frank skrivit och illustrerat fem böcker på egen hand.

Lyssna mer på Emmalill Frank på podden på smp.se eller på Itunes!

Marie MagnussonSkicka e-post
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons