Annons

Dr Dre läxar upp politiker som använt hans låt

Musik • Publicerad 11 januari 2023
Dr Dre förbjuder en kontroversiell politiker från att använda hans musik. Arkivbild.
Dr Dre förbjuder en kontroversiell politiker från att använda hans musik. Arkivbild.Foto: Morry Gash

Artisten Dr Dre fördömer att den amerikanska politikern Marjorie Taylor Greene har använt hans musik i en twittervideo, skriver BBC. När Kevin McCarthy valts till talman för USA:s representanthus spelade Greene låten "Still D.R.E", medan hon gick i slow motion genom kongresshallen, med budskapet "De kan inte hindra det som kommer".

Greene är en kontroversiell politiker som flera gånger har delat högerextrema konspirationsteorier. I ett brev till politikern skrev Dr Dre att han inte har gett henne tillstånd att använda hans musik – och att hon som kongressledamot borde kunna landets lagar.

Annons

"Jag ger inte tillstånd till politiker att använda min musik, särskilt inte till någon som är så splittrande och full av hat", sade han i ett uttalande till LA Times.

Greene bet sedan tillbaka och sade att även om hon uppskattar musiken skulle hon aldrig spela "dina ord om våld mot kvinnor och poliser, och din glorifiering av gangsterlivet och drogerna".

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons