Annons

Dubbel chans för Växjös konstnärer

Kultur • Publicerad 29 mars 2006

Växjös konstnärer får dubbel chans att visa upp sin konst den kommande helgen. Samtidigt som Växjö konstrunda äger rum för 14:e gången de två första dagarna i april - där 38 deltagande konstnärerena håller sina ateljéer öppna och dessutom ställer ut var sitt verk i den gamla konsthallen i konserthuset - så öppnas utställningen vaxjo.se i nya konsthallen. I vaxjo.se deltar 35 av de 38 konstnärer som finns representerade på konstrundan.

- Det kanske kan upplevas som lite tårta på tårta, men vaxjo.se ska ses som en separat utställning där konstnärerna förhoppningsvis visar upp en annan sida än den de gör i vanliga fall, säger konsthallschefen Bengt Adlers.

Annons

- Här har också konstnärerna arbetat på uppdrag av oss, vilket gör det något annorlunda, fortsätter han.

Det nystartade samarbetet mellan konstrundan och konsthallen ska enligt arrangörerna bli ett startskott för vidgade vyer i Växjös konstliv som gör det möjligt för konstnärerna att nå ut till en större publik.

Vaxjo.se ska, som namnet signalerar, i sin tur ses som en inbjudan till alla konstnärer i kommunen att engagera sig i konstrundan så att den speglar den allt mer internationella prägel som Växjö börjar få, står det i ett pressmeddelande.

Konstrundans utställning i konserthuset har vernissage på lördag förmiddag och pågår sedan hela helgen. Vaxjo.se har vernissage på fredag kväll och pågår till och med den 28 maj.

Andreas Westergren
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons