GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Efterklang blandar vacker höst med duktighet

Publicerad 6 oktober 2021
Pop

Efterklang

Album: Windflowers

Skivbolag: City slang/Playground

Efterklang kan vara oerhört pretentiösa, men kommer ofta undan med det. Den danska trion stirrar sig inte blinda på rådande popmusiks-mallar, utan lägger på ett extra lager allt. Elektroniska inslag och körer samsas med stråkar och smittsamma melodier. Deras sjätte album är både vackert som en höstmorgon och lite skralt i uttrycket. Problemet är att det professionella och styvt hållna ibland står i vägen för det originella och intensiva. Det blir helt enkelt för duktigt emellanåt. Lite som en indieversion av Steely Dan, utan att ta förringa den amerikanska duons storhet. Bäst är moll-festen “Hold me close when you can” och avslutande “Åbent sår” där de närmar sig Sigur Rós och Bon Iver-trakter och den svenska technofavoriten The Field får vara med på ett hörn.

Fredrik SöderlundSkicka e-post
Detta är en recension i Smålandsposten. En recension är en kritikers bedömning av ett konstnärligt verk.
Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Smålandsposten och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.