GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Einár längtade efter ett fridfullt liv

Skivrecension • Publicerad 16 juni 2022
Detta är en recension i Smålandsposten. En recension är en kritikers bedömning av ett konstnärligt verk.
Hiphop

Einár

Album: Einár

Skivbolag: Ns1

Den 21 oktober 2021 sköts 19-årige Nils Einar Grönberg tragiskt ihjäl. Nästan 8 månader senare släpps nu en fyra låtar lång ep i hans namn, i vilken han rappar om längtan efter ett lugnare liv. EP:n har allt som kännetecknade rapparen, sköna melodiska beats och ett träffsäkert flow. I inledande “Lilla Nisse” rappar Einár till sitt yngre jag om allt som kommer hända under vad som blev ett kort men händelserikt liv. I den avslutande “Kolla mig i ögonen” riktas de kärleksfulla texterna till hans flickvän. ep:n visar sidan av rapparen som längtade efter stabilitet.

Jag kan inte hjälpa att fälla en tår när han i texterna förmedlar att han ville bli fri från våldet. Trots den hårda exteriören var han innerst inne bara lilla Nisse.

Tuva LejonklouSkicka e-post
Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Smålandsposten och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.