Annons

Epic köper upp "Fall guys"-skapare

Spel • Publicerad 3 mars 2021
"Fall guys" ramlar vidare, då bolaget bakom spelet framöver kommer att ägas av Epic Games. Pressbild.
"Fall guys" ramlar vidare, då bolaget bakom spelet framöver kommer att ägas av Epic Games. Pressbild.Foto: Mediatonic/TT

Epic Games köper brittiska Mediatonic, som gjort succé med sin lättsamma battle royale-variant "Fall guys".

"Det här är en stor vinst för 'Fall guys'. Sedan 'Fall guys' släpptes i augusti, har vi lagt allt vi har i spelet, och 'Fall guys'-gruppen har redan vuxit massivt från 35 till 150+ (utvecklare)", skriver Mediatonic i ett pressmeddelande.

Annons

Epic Games ligger bakom sensationen "Fortnite", spelmotorn Unreal och den digitala spelbutiken och -plattformen Epic Games Store, som konkurrerar med Steam.

Enligt Epic kommer "Fall guys" fortsätta att finnas tillgängligt för spelare över plattformarna, och kommer snart även till Switch och Xbox.

"I takt med att Epic arbetar för att bygga den här virtuella framtiden, så behöver vi stora kreativa talanger som vet hur man bygger kraftfulla spel, innehåll och erfarenheter", säger Epics vd Tim Sweeney i ett pressmeddelande.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons