GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Ett sorgkantat kapitel av Mattsson

Publicerad 12 november 2021
Detta är en recension i Smålandsposten. En recension är en kritikers bedömning av ett konstnärligt verk.
Pop

Andreas Mattsson

Album: Soft rock

Skivbolag: Playground

Ända sedan Popsicle-tiden har Andreas Mattsson varit en av Sveriges mest underskattade låtskrivare. Allt från “Hey princess” och Peter Jöback-patoset “Stockholm” till filmmusik och årets upplaga av “Så mycket bättre”. Nya och fjärde soloalbumet är ett lågmält praktverk. Ett sorgkantat kapitel där Mattssons självklara melodier och säregna vemod träder fram sakta men säkert. Albumtiteln säger en del, men långt ifrån allt. Det finns något omhuldande och drömskt över stämningen, ett melankoliskt lugn som känns stöpt i dåsig sensommarvärme. “Soft rock” inleds med fåglar inspelade i Texas och avslutas med havsbrus. Inramningen känns både som en flykt från ett kallt och vinterslaget Stockholm och en längtan till ett soligt Kalifornien.

Fredrik SöderlundSkicka e-post
Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Smålandsposten och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.