Annons

Eurovisionsvinnare har flytt till Rumänien

Eurovision • Publicerad 1 mars 2022
2016 vann Jamala Eurovision Song Contest och uppträdde i Allsång på Skansen. Arkivbild.
2016 vann Jamala Eurovision Song Contest och uppträdde i Allsång på Skansen. Arkivbild.Foto: Vilhelm Stokstad/TT

Jamala, ukrainsk artist och vinnare av Eurovision Song Contest, har flytt från Ukraina tillsammans med sina två små barn, skriver Aftonbladet. 2016 vann hon Eurovision med låten "1944" som handlade om andra världskriget.

"Jag kunde helt enkelt inte tro att händelserna under andra världskriget skulle bli verklighet igen, inte det förflutna" skriver hon nu på Instagram.

Annons

Natten till den 24 februari lämnade hon Kiev tillsammans med sina två söner. Efter fyra dagar i bil kom de till slut fram till gränsen mot Rumänien som de korsade till fots. På Instagram berättar Susana Alimivna, vars artistnamn är "Jamala", om flykten från kriget och den stora sorg som hon känner.

”Miljontals kvinnor och barn lämnar sina hem”, skriver hon och vädjar till ryska och belarusiska mammor om hjälp att stoppa kriget.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons