Annons

Evert Taubes liv blir tv-serie

Tv • Publicerad 20 januari 2021
Evert Taube. Arkivbild.
Evert Taube. Arkivbild.Foto: Arne Schweitz/TT

Evert Taubes liv blir tv-serie. Det är produktionsbolaget Magic Entertainment Group som har köpt filmrättigheterna till Mikael Timms Taubebiografi "Livet som konst, konsten som liv" från 1998.

Manus skrivs av Timm tillsammans med Henrik Jansson-Schweizer och Morgan Jensen, som tidigare bland annat gjort serierna "Tjockare än vatten" och "Hassel" samt dokumentären "Superswede" tillsammans.

Annons

"Taubes liv är som gjort för att bli tv-dramaserie. Det var rikt på kontraster, konflikter, misslyckanden och framgångar. Han var föraktad av en del, älskad av många. Motståndet sporrade honom. Vad som än hände förblev han långt upp i åren en äventyrare med smak på allt från nattklubbar till provensalsk kärlekspoesi. Han var hemkär – och reslysten. Sensuell – och intellektuell. Och alltid pigg på något nytt! Kort sagt den perfekta filmhjälten", säger Mikael Timm i ett pressmeddelande.

Det är inte känt var serien kommer att sändas, men den spelas in under året och har beräknad premiär 2022.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons