GDPR Illustration

Ta del av vår integritetspolicy

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat vår integritetspolicy så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Fartfyllda bilder och fin rytm i nya Pettson & Findus

Katten Findus kan göra nästan allting, men gubben Pettson verkar inte kunna nästan någonting, eller?
bokrecension • Publicerad 2 oktober 2019
Detta är en recension i Smålandsposten. En recension är en kritikers bedömning av ett konstnärligt verk.

Kan du ingenting, Pettson?

Bilderbok

Text och bild: Sven Nordqvist

Förlag: Opal

Hemma hos Pettson och Findus är det som nästan vilken vanlig vardag som helst. Men den omnipotenta småungen katten Findus är på sitt bästa (eller värsta?) utmanarhumör. Kan du hoppa jämfota ända till huset?, ropar han till Pettson, som svarar med sin vanliga småtjurighet: ”Kan jag väl. Men jag vill inte.”

Findus tävlingsmani skulle kunna knäcka den starkaste, men Pettson uthärdar med att han i alla fall kom tvåa i kapplöpningen. Och sedan får gubben, så klart, sin revansch, han kan packa en utsökt picknickkorg och ro ut i sjön – vad mer kan man önska sig?

Foto: Opal

Som alltid hos Sven Nordqvist sker mycket av berättandet i de fartfyllda bilderna. Texten är mera avskalad än i de tidigare böckerna och det är ett bra val, tycker jag. Text och bild har en fin gemensam läshastighet och rytmen blir perfekt.

Eva WahlströmSkicka e-post
Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Smålandsposten och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.