Annons

Festival med Lizzo som dragplåster ställer in

Musik • Publicerad 9 augusti 2023
Lizzo på scen under Roskildefestivalen i juli 2023. Artisten har hamnat i blåsväder efter anklagelser från sina före detta dansare. Arkivbild.
Lizzo på scen under Roskildefestivalen i juli 2023. Artisten har hamnat i blåsväder efter anklagelser från sina före detta dansare. Arkivbild.Foto: Helle Arensbak/Ritzau Scanpix/AP/TT

Arrangörerna bakom Made in America-festivalen i Philadelphia har ställt in årets tillställning som var planerad till den 2 och 3 september. Anledningen specificeras inte men uppges vara "allvarliga omständigheter bortom produktionens kontroll", det rapporterar bland andra Deadline.

Ett festivalens dragplåster var Lizzo, som nyligen hamnat i blåsväder på grund av en stämningsansökan från tre av sina tidigare dansare. De har bland annat anklagat stjärnan för sexuella trakasserier, diskriminering och vikthån.

Annons

Lizzo har på sociala medier tillbakavisat anklagelserna som falska.

Festivalen – som grundats av Jay-Z – nämner inte Lizzo i sitt uttalande.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons