Annons

Film med icke-binär stoppad i Kuwait

Film • Publicerad 8 augusti 2023
"Talk to me" har förbjudits från att visas i Kuwait på grund av att skådespelaren Zoe Terakes identifierar sig som transmaskulin. Ett faktum som aldrig nämns i filmen. Pressbild.
"Talk to me" har förbjudits från att visas i Kuwait på grund av att skådespelaren Zoe Terakes identifierar sig som transmaskulin. Ett faktum som aldrig nämns i filmen. Pressbild.Foto: Scanbox Entertainment

Skräckfilmen "Talk to me", som handlar om en demonisk hand, har förbjudits från att visas i Kuwait, rapporterar Hollywood Reporter.

Kuwaits censurmyndighet hör till regionens striktaste, men att filmen "Talk to me" blivit stoppad från sin planerade premiär hör ändå till ovanligheterna. Den hajpade skräckfilmen innehåller enligt uppgift inga bilder eller teman som censurmyndigheten anser stötande. I stället är det filmens skådespelare Zoe Terakes som lett till att filmen förbjudits, eftersom Terakes identifierar sig som icke-binär och transmaskulin. Något som aldrig nämns i filmen.

Kuwait har en historia av att stoppa filmer som har hbtqi-referenser, men att bannlysa en film baserat på könsidentiteten av en skådespelare har inte hänt tidigare.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons