Annons

Flera priser till musikindustrin Swift

Taylor Swift – vem annars – tog hem priser i kategorin för bästa sång, bästa poplåt, bästa video och regi på MTV-galan.
Ice Spice tog hem priset som bästa nya artist.
Musik • Publicerad 13 september 2023
Taylor Swift fick pris för bästa poplåt för "Anti-Hero" på MTV-galan i Newark utanför New York. Prisutdelare: det för kvällen återförenade pojkbandet Nsync.
Taylor Swift fick pris för bästa poplåt för "Anti-Hero" på MTV-galan i Newark utanför New York. Prisutdelare: det för kvällen återförenade pojkbandet Nsync.Foto: Charles Sykes/AP/TT

Nicki Minaj ledde galan där också showen var ovanligt stjärntät med namn som Cardi B, Megan Thee Stallion, Doja Cat och Kelsea Ballerini. Där fanns flera K-pop-band och tunga rappare som LL Cool J, som firade 50 år för genren.

Taylor Swift, Doja Cat och SZA gick in i galan med flest nomineringar där Swift fick ta emot priset för bästa låt ur det för galan återförenade tidigare pojkbandet N'syncs händer, med Justin Timberlake och övriga fyra bandmedlemmar i matchande kostymer.

Annons

Taylor Swift är numera så stor och ekonomiskt betydande att hon är en industri i sig själv i musikfabriken. Det har gjort att USA Today, enligt nyhetsbyrån AP, ska anställa en Taylor Swift-reporter för att ha koll på och följa megastjärnans förehavanden och roll, med leverans till 200 nyhetsajter och tidningar i USA.

Galan och shownumren mellan priserna innebar flera överraskningar. Värden Nicki Minaj levererade en låt från sitt kommande album där hon blygsamt rappade:

– Jag är inte som ni, jag är på en helt annan nivå!

Hon förärades pris för årets bästa hiphop.

Shakira prisades för att genom karriären ha varit ett slags föregångare för musikvideon. Hon kom till galan med sina söner i sällskap och levererade ett tio minuter långt och bejublat hitmedley på både spanska och engelska.

Rättad: I en tidigare version fanns felaktiga pristagare med i faktarutan.

Fakta: MTV-pristagare i urval

Bästa låt: Taylor Swifts "Anti-hero"

Bästa artist: Taylor Swift

Bästa nya artist: Ice Spice

Bästa pop: Taylor Swift

Bästa latin: Anitta

Bästa hiphop: Nicki Minaj

Bästa R&B: SZA

Bästa K-pop: Stray Kids

Bästa samarbete: Karol G och Shakira - "TQG"

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons