GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Florence Welsh sjunger näven i bordet

Skivrecension • Publicerad 18 maj 2022
Detta är en recension i Smålandsposten. En recension är en kritikers bedömning av ett konstnärligt verk.
Pop/Rock

Florence + the Machine

Album: Dance fever

Skivbolag: Polydor UK/UNI

”I am no mother, I am no bride, I am king”. Brittiska Florence and The Machine är tillbaka med sitt femte album i ordningen och tonen sätts direkt på det inledande spåret “King”. Florence Welsh sjunger näven i bordet och håller sedan bestämt kvar den där under den fjorton spår långa låtlistan.

”Dance fever” har, som titeln antyder, dansen i sig. Disco, och snabba, bombastiska takter. Men det som framförallt greppar tag är Welsh attityd, tonalitet och allvar. Hennes röst och uttryck blottar, tillsammans med musikens tyngd, en ny nerv och en personlig tematik som också gör att låtarna känns långt in i magen. Texterna ventilerar ämnen som frihet, kärlek, moderskap kontra oviljan att göra avkall på sitt artistskap, och feminism. Och det hela landar i en skiva som känns både storslagen och intim på samma gång.

Karin GrönroosSkicka e-post
Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Smålandsposten och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.