GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Förarglig arrogans i “Barn av vår tid”

Skivrecension • Publicerad 6 oktober 2021
Hiphop

Hov1

Album: Barn av vår tid

Skivbolag: EMI/Universal

Samtliga av Hov1s tre tidigare album har toppat albumlistan och dragit in den ena efter den andra utmärkelsen. Nya hiphop-genomsyrade “Barn av vår tid” kommer inte vara ett undantag. Fansen slukar okritiskt allt Hov1 släpper. Inte helt oförståeligt, de producerar onekligen catchiga låtar som är som gjorda för topplistan. Men djupare än så blir inte musiken. Utöver skivans guldkorn, “458” och “Gamora” som levereras på riktigt snygga beats, är lyssningen repetitiv. Inte bara i sound utan även i texterna. De drunknar i pengar och tjejer, och inte minst i sina egna egon. De sjunger i titelspåret; “Jag är ett barn av vår tid, är fylld av idioti”. Ärligheten hade kanske varit mer charmig om den inte var inlindad i en förarglig arrogans.

Tuva LejonklouSkicka e-post
Detta är en recension i Smålandsposten. En recension är en kritikers bedömning av ett konstnärligt verk.
Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Smålandsposten och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.