Annons

Förlag donerar till förmån för Ukraina

Ukrainakriget • Publicerad 3 mars 2022
Människor som inte setts på länge kramas och är glada över att återses efter flykten från Ukraina. Arkivbild.
Människor som inte setts på länge kramas och är glada över att återses efter flykten från Ukraina. Arkivbild.Foto: Ola Torkelsson/TT

Bokförlaget Tukan skänker 100 000 kronor till FN:s hjälporganisationer UNHCR och Unicef för att bistå i den akuta nödhjälpen i Ukraina. Pengarna ska även gå till att bevara demokratin.

Förlaget har inspirerats av filantropen Roger Akelius som nyligen gick ut med att Akelius Foundation kommer att dubbla alla donationer till hjälporganisationerna under mars. Målet är att kunna skänka totalt 200-300 miljoner kronor.

”När vi hörde att Akelius Foundation dubblar alla donationer tvekade vi inte en sekund. Det är ett fantastiskt initiativ som vi vill vara del av. Vi hoppas naturligtvis att fler förlag ska följa", skriver Tukans vd, Christian Bang-Melchior i ett pressmeddelande.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons