GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Forssell rädd att tabba sig i frågesportsfinal

Det är dags för final i "Alla mot alla", Gry Forssell och Mikael Tornving tävlar mot Lotta Lundgren och Erik Haag.
Tv • Publicerad 22 april 2020
Erik Haag och Lotta Lundgren möter Gry Forssell och Micke Tornving. Pressbild.
Erik Haag och Lotta Lundgren möter Gry Forssell och Micke Tornving. Pressbild.Foto: Kanal 5 och Dplay

De två lagen som möts i finalen av "Alla mot alla" på Kanal 5 bjuder varandra på hårt motstånd. När de möttes i grundomgången gick Gry Forssell och Mikael Tornving segrande ur striden, faktum är att de inte har förlorat en enda match under säsongen.

– Jag är stolt över att det har gått så bra för oss. Det är så märkligt när man går in i den där buren, man vill verkligen vinna. Man ger sig ju ut på tunn is, det är väldigt avslöjande att medverka, säger Forssell.

Gör debut

Förra säsongen tävlade hon tillsammans med Tomas Bodström, men då tog sig inte paret till final. Erik Haag har tidigare vunnit SVT:s "På spåret", medan det är hans sambo Lotta Lundgrens frågesportsdebut i tv.

– Erik är ett riktigt proffs. Han hade nog kunnat vinna "Alla mot alla" helt på egen hand. Jag har aldrig träffat en människa som suger upp och bibehåller information på det viset han gör. Han är skapt för att hålla på med frågesport, men jag tror inte att det går att tävla på heltid, säger Lotta Lundgren.

TT: Var du nervös inför din första medverkan i programmet?

– Faktiskt inte alls. Vi brukar inte vara med i den här typen av program, men jag har tittat på det innan och tyckt att det var kul. När man blir tillfrågad om att vara med i något som är kul och samtidigt folkbildande i all sin tokighet, då ska man tacka ja tycker jag.

"Älskar frågesport"

Inte heller Gry Forssell har varit med i andra frågesportssammanhang.

– Jag har fått frågan om att vara med i "På spåret" vid olika tillfällen, men det har aldrig funkat. Jag älskar frågesportsprogram och hade gärna velat vara programledare för ett själv. Jag är så imponerad över redaktionen, dels deras kreativa upplägg men också att de får ihop detta pussel av människors scheman.

TT: Det du är mest imponerad över är alltså logistiken?

– Haha, ja. Hur de får ihop det här nätverket av uppbokade människor övergår mitt förstånd.

Finalen sänds i två delar på Dplay och i Kanal 5 den 22 och den 23 april.

Fakta: "Alla mot alla"

Frågesportsprogram i Kanal 5 skapat av Fredrik Wikingsson och Filip Hammar. Programmet hade premiär 2019 och innevarande säsong är den tredje i ordningen. Tidigare vinnare är Ebbot Lundberg och Hanna Hellquist samt David Sundin och Suzanne Axell.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.