Annons

Förtalsutredning mot Lundell läggs ned

Förundersökningen om förtal och olaga hot som pågått kring Joakim Lundell och den tidigare samarbetspartnern Joz of Sweden läggs ned.
Lundell vill nu JO-anmäla utredaren, skriver Expressen.
Nöje • Publicerad 10 mars 2021
Joakim Lundell är besviken på hur förundersökningen har hanterats och säger att han kommer att ta det vidare. Arkivbild.
Joakim Lundell är besviken på hur förundersökningen har hanterats och säger att han kommer att ta det vidare. Arkivbild.Foto: Fredrik Sandberg/TT

Den förundersökning om förtal och olaga hot som pågått sedan hösten 2019 kring Joakim Lundell och den tidigare samarbetspartnern Johan Sernebrink, också kallad Joz of Sweden, är nedlagd.

Till grund för beslutet menar chefsåklagaren Torsten Angervåg att Joakim Lundell och Johan Sernebrink har motanmält varandra flera gånger, vilket gör att det är "omöjligt" att få en riktig uppfattning om de påstådda uttalanden och brotten. Joakim Lundell säger till Expressen att det är skönt att slippa en rättegång men att han är besviken på hur förundersökningen har hanterats och att han kommer att ta det vidare.

Annons

– Vi ser också över möjligheten att rikta en JO-anmälan mot utredare och den ursprungliga åklagaren. Jag kommer ansöka om skadeståndsanspråk, säger han till tidningen.

Youtube-stjärnan riktar också kritik mot mediernas hantering av fallet. Han trycker särskilt på de reportage som gjorts av "Medierna i P1" sedan förundersökningen inleddes och har anmält inslagen till Granskningsnämnden.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons