Annons

Fotografiska visar László Moholy-Nagy

Kultur • Publicerad 12 januari 2023
Fotografiska i Stockholm. Arkivbild.Foto: Tim Aro/TT

Fotografiska i Stockholm visar en rad verk av den ungerske konstnären László Moholy-Nagy i vår. Utställningen "Light play" är en omfattande utställning med 68 verk som har återskapats av negativ från 1922 till 1925.

"Light play" riktar ljuset mot Moholy-Nagys och hans multidisciplinära användning av fotografi och film. Utställningen är skapad i nära samarbete med hans familj, The Moholy-Nagy Foundation.

Annons

"Vi är extra glada över att för första gången kunna visa upp flera av Moholy-Nagys verk i större format, något som var hans vision för nästan hundra år sedan", säger barnbarnet Daniel Hug i ett pressmeddelande.

László Moholy-Nagy (1895-1946) var en banbrytande konstnär och en av lärarna på Bauhaus-skolan. Han är i dag världskänd för sina experimentella verk inom bland annat målning, skulptur, design och fotografi.

"Light play" visas mellan den 4 februari och 7 maj.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons