Annons

Franska kriminaldramat "Lupin" gör succé

TV • Publicerad 19 januari 2021
Omar Sy spelar huvudrollen Assane Diop i den franska Netflix-serien Lupin. Pressbild.
Omar Sy spelar huvudrollen Assane Diop i den franska Netflix-serien Lupin. Pressbild.Foto: Emmanuel Guimier

Netflix senaste fullträff stavas "Lupin" – serien om en gentlemannatjuv i Paris väntas dra in skyhöga tittarsiffror.

Strömningstjänsten förutser att 70 miljoner abonnenter kommer att ta del av berättelsen de första 28 dagarna, rapporterar Variety.

Annons

I jämförelse sågs fjärde säsongen av spanska "La Casa de Papel" av 65 miljoner människor på 28 dagar, medan schackdramat "The Queen's Gambit" mätte 62 miljoner tittare under samma period.

Arsène Lupin presenterade sig i början av 1900-talet i en rad böcker skrivna av Maurice Leblanc. Den fiktiva tjuven i gentlemannaskrud har kommit att bli en klassisk figur inom fransk kriminallitteratur.

I "Lupin" spelar Omar Sy huvudpersonen Assane Diop, som har bestämt sig för att hämnas en orättvisa som hans far utsatts för. Han återskapar därför sin hjälte Arsène Lupins kända stöldkupper.

Dramat, som lanserades tidigare i januari, har redan klättrat upp i toppen av Netflix topp tio-ranking i flera länder – bland annat Sverige, enligt tidskriften.

Rättad: I en tidigare version förekom en felaktig uppgift om när serien lanserades.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons