GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Gallagher fortsätter göra Beatles-pastischer

Skivrecension • Publicerad 1 juni 2022
Detta är en recension i Smålandsposten. En recension är en kritikers bedömning av ett konstnärligt verk.
Pop

Liam Gallagher

Album: C’mon you know

Skivbolag: Warner

Liam Gallagher har nog lyssnat in sig på Rolling Stones sena 60-tal mer än vanligt. Hans tredje soloalbum inleds med en barnkör som känns direkt tagen från “You can’t always get what you want” och munspelet i “World’s in need” kunde vara Mick Jaggers. Dock låter Beatles-stölderna fortfarande som pastischer, samtidigt som man bör närma sig Gallaghers texter med försiktighet.

Men det verkar som att låtskrivarhjälpen från både Dave Grohl, Nick Zinner från Yeah Yeah Yeahs och Vampire Weekends Ezra Koenig har satt avtryck på flera spår. Eller så är det ett önsketänkande. Liams soloprestationer har alltid pendlat mellan att vara hopplöst mediokra och att faktiskt överträffa sin äldre bror Noels. Trots en handfull fina refränger, så är detta mer en axelryckning än en high five.

Fredrik SöderlundSkicka e-post
Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Smålandsposten och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.